Vita Nova

SLAPEN - ETEN & DRINKEN - VERGADEREN     Bel: 06-48791775

Locatie

De Vita Nova is een motorvrachtschip, type Spits. Gebouwd in 1940 in België, in de buurt van Kortrijk. Het schip is speciaal gebouwd voor vrachtvaart over de kanalen in België en Frankrijk. Dit type schepen past precies in de sluizen, die in die kanalen een zelfde afmeting hadden. Het schip heeft ook als vrachtschip lading vervoert naar Amersfoort. Het behoort tot het zg. Mobiele Erfgoed. Het schip is één van de meest compleet bewaard gebleven schepen in Europa van deze soort. Door ons gevonden op Marktplaats in 2009. Verbouwd tot Bed & Breakfast en in bedrijf sinds Juli 2010. Gevolgd in de media met als hoogtepunt deelname aan het programma Bed en Breakfast van omroep Max in 2015.

Het schip vaart nog steeds, met Ger als schipper en Joke als maat. We nemen deel aan nautische evenementen, waaronder Sail Amsterdam in 2010. De thuishaven is Amersfoort: centraal gelegen, goed bereikbaar en vlakbij de bijzondere binnenstad. Het schip ligt midden in het creatieve gebied van Amersfoort met herbestemd industrieel erfgoed, waar ateliers en bijzondere restaurants zijn. Waar eens de huisjes stonden van de koppelgasten, staat nu een hippe stadsstrandtent. Op korte loopastand is de bekende Koppelpoort en het ultramoderne nieuwe Eemplein met een grote bioscoop.

We kennen veel persoonlijke verhalen uit het gebied en uit het scheepsverleden. We weten wie hier woonden. We weten wie de schippers van de Vita Nova waren, sommigen kennen we persoonlijk. Er zijn veel oorspronkelijke attributen bewaard gebleven. Daarbij is de Vita Nova een bijzondere plek, vol verrassende energie. Het schip doet iets met je als je aan boord bent. Wij proberen onze gasten de ruimte te geven en tegelijkertijd geborgenheid en persoonlijke aandacht te bieden.

De gasten worden opvarenden, stappen geen hotel binnen, maar stappen aan boord in een beleving. Ga de uitdaging met ons aan en ervaar op bijzondere manier onze haven en onze stad.